Poldermanie

Lief dagboek- Willem Alexander

Lief dagboek- Willem Alexander

Verschenen op Volkskrant Online (05/02/13)

Woensdag 30 januari

Nog 90 nachtjes slapen! Beetje van de schrik van Ma’s bericht bekomen. Had het helemaal niet zien aankomen! Zag haar wel de hele tijd in de weer met cameraatje en teksten en mooie kleren, maar dacht dat ze gewoon wat aan het hobby’en was. In ieder geval: Ik ga het doen! Ik word de baas. Min of meer dan. Ma zei gisteren dat ik maar eens goed moest nadenken hoe ik mijn kroning wil vieren. Weet het nog niet precies, maar ik weet wel zeker dat ik taart wil en een groot vuurwerk. Lijkt me mooi. Met van die grote vuurballen heel hoog in de lucht die oranje uit elkaar spatten.

Vanmiddag werd ook het cadeautje voor ma bezorgd, playstation 4. Wordt pas 20 februari gepresenteerd, maar ik kon hem natuurlijk al kopen. Met Grand Theft Auto (haar lievelings) en nog een paar games.

Donderdag 31 januari

Nog 89 nachtjes slapen! Vanochtend beetje geoefend met schaar en lint; dat wordt toch vooral mijn functie en ik moet goed voorbereid zijn. Met een ferme beweging schuin doorknippen, dan rafelt het niet. Vanmiddag meiden van school gehaald en met Max en de meiden naar ma voor haar verjaardag. Ze had van die lekkere diepvriestaart en nibbits. Was blij met PS4, hebben meteen Gran Turismo gespeeld. Ma won natuurlijk alles races. Na het racen ons met de hele familie gebogen over gedicht van Ramsey Nasr voor ma, maar we zijn er nog niet uit wat ‘ie nou precies wil zeggen. Ik dacht iets met taart, vanwege die zoete onbereikbaarheid, maar volgens Mabel was dat fout. ‘s Avonds chinees laten halen voor iedereen. Met ma gesproken over kroningsfeest. Vuurwerk vindt ze goed idee. “Alles behalve koekhappen” zei ze.

Zaterdag 2 februari

Nog 87 nachtjes slapen! Gisteren feestje ma in Beatrixtheater. Zo toevallig dat dat theater net zo heet als zij! Knappe dans gezien, leuk met mensen gesproken en biertjes gedronken. Vandaag een klein katertje, dus vanochtend eitjes staan bakken voor Max, bij wijze van gefeliciteerd met ons huwelijksjubileum. Op internet wat vuurwerkdingen opgezocht voor de inhuldiging. De blockbuster 36sh lijkt me wel mooi, en de Blossom After Thundering Cakes, want die heeft knetterboeketten.

Maandag 4 februari

Nou zeg! Gisteren Vroege Vogels zitten luisteren, wil Partij voor de Dieren vuurwerk in het broedseizoen verbieden. En dat is net bij mijn inhuldiging. En ik wou het zo graag! Ik had me er zo op verheugd! Nog 85 nachtjes slapen, maar ik heb er nu een stuk minder zin in. En het gedicht van Nasr snap ik ook nog steeds niet.