PoldermaniePrijs!

Prijs!

Hoera! Het Snapje over kilo, pond en ons waarvan Polderman de tekst schreef en Kenny B de muziek maakte heeft de Willem Wilminkprijs gewonnen! Polderman is ontzettend blij met deze prijs, temeer omdat deze naar haar grote held vernoemd is.

Uit het persbericht:

Zaterdagavond is in theater ‘Kleine Willem’ in Enschede bekend gemaakt dat het NTR Snapje? Kilo, pond en ons de Willem Wilminkprijs voor het beste kinderlied heeft gewonnen. Doel van deze prijs is het stimuleren van het kwalitatieve kinderlied. Snapje? is een serie liedjes met videoclip met kleine kennishacks waardoor je basisprincipes makkelijker begrijpt of onthoudt. Voor het Snapje? Kilo, pond en ons schreef Katinka Polderman de tekst en rapper Kenny B verzorgde de muziek.
Het Snapje? Kilo, pond en ons kwam uit maar liefst 71 inzendingen als winnaar uit de bus. De jury onder leiding van de winnaar van vorig jaar Jan Beuving noemt dit Snapje? ‘een lied in de beste traditie van Willem Wilmink: aansprekend voor kinderen, terwijl je ondertussen iets leert met een lach. En net als bij de Wilminkklassieker Deze vuist op deze vuist moet je je handen ervoor uit de mouwen steken. Dus handen in de lucht voor de winnaar Kilo, pond en ons van Katinka Polderman en Kenny B!’
Andere Snapjes vind je hier.